De ervaring

Op diverse locaties in Oeganda kunt u een Gorilla of Chimpansee trekking doen. Deze wandeltochten zijn niet goedkoop, maar wel zeer bijzonder. We vertellen u graag wat u tijdens een dergelijke trekking kunt verwachten.

U kunt een chimpansee trekking doen in onder andere Kibale forest National park of het Budongo Forest Reserve (nabij Murchison Falls). Voor een gorilla trekking zult u naar Bwindi national park of Mgahinga National Park moeten gaan.

De tocht

Een trekking houdt in dat u, onder leiding van een gids een wandeling maakt door het regenwoud heen. Het doel van de wandeltocht is het vinden van een gorilla of chimpansee familie. Vooraf gaande aan de tocht is er eerst een breefing, waarbij u extra uitleg krijgt van uw gids. Daarna reist u per auto naar het startpunt van de wandeltocht. De wandeltocht kan 30 minuten duren als de familie dichtbij de hoofdweg zit, of soms wel meer dan 3 uur. Het eerste deel van de tocht gaat over een smal wandelpad. Op een bepaald punt gaat u van het wandelpad af, en wordt het glibberen, glijden, en een eigen pad banen door het regenwoud.

Uiteindelijk komt uw gids bij een aantal mannen in het bos. Dit is het scoutteam. Zij lopen vanaf 's morgen 7 uur tot 's avonds 6 uur door het regenwoud, om een specifieke familie in de gaten te houden. Hier ontvangt u de laatste breefing, alvorens door het scoutteam naar de gorilla's of chimpansees gebracht te worden. Hoe moeilijk de tocht ook was, zodra u de mensapen ziet, is alle vermoeidheid vergeten.

U mag gedurende 1 uur bij de familie zijn. U zult volledig omringt zijn door deze rustige dieren. En u zult ogen te kort komen. Boven u in de boom wordt aan een takje getrokken, links van u geeft een moeder haar jong de borst, rechts van u spelen twee jongeren en recht voor u zit de zilverrug het allemaal eens te bekijken. Chimpansees zullen wat meer in de bomen boven u zitten. Soms heel rustig en dan opeens verplaatsen ze zich naar een andere boom. En als u wilt weten hoe dicht u bij komt: heel dicht bij!

Overige informatie

Belangrijk om te weten is dat er per familie maar een maximaal aantal reizigers per dag langs mogen komen. Dit is per park anders. Daarom is er een systeem dat werkt met permits die van te voren dienen te worden aangeschaft. Vooral voor Gorillatrekkings zijn er weinig permits beschikaar. De prijzen van de permits kan oplopten van € 50.- tot € 150,- voor een chimpanseetrekking (prijs is locatie afhankelijk) tot 600$ voor de gorillapermit.

Tijdens de tocht is het aan te raden om goede hoge wandelschoenen aan te hebben. Daarnaast adviseren wij een lange broek, een shirt met lange mouwen, geen rode kleding en wandelstokken.

Gallerij

Tips voor je bezoek

Flora: Tropisch regenwoud

Zowel de berggorilla's als de Chimpansees wonen is bosrijke gebieden.

Fauna: vogels

Naast de mensapen zijn deze regenwouden gevuld met vogels. Neem daar tijdens uw wandeltocht ook de tijd voor.

Beste reisperiode: Gehele jaar

In de regentijd zijn sommige paden afgesloten, uw ranger weet dit en zal dan een andere route kiezen.

Aantal dagen: 1 dag

De trekking zelf kost ongeveer een halve dag. Vanwege het onvoorspelbare karakter van de dieren adviseren we echter een gehele dag te plannen.

Uw accommodatie : In het nationaal park of er net buiten

U kunt zowel in als net buiten de parkgrenzen overnachten. De meeste mensen kiezen voor een overnachting buiten de parkgrenzen.

Reizen met deze bestemming

images

Oeganda voor de activelingen

Bezoek de minder bezochte Noord-Oeganda in deze active reis. U zult onder andere wandelen met herders, fietsen over de savanne, watervallen beklimmen en kayakken...

15 dagen 14 nachten
Vanaf €1950.00
images

Oeganda - Monkey bussines

Kom oog in oog te staan met Chimpansees en Berggorilla's...

15 dagen 14 nachten
Prijs op aanvraag
images

Reis op maat

Samen met onze reisspecialisten kunt u een reis samenstellen volgens uw eigen wensen.

Prijs op aanvraag