Ons vertrekpunt

Neema Tours is een reisadviseur, die werkt vanuit een passie voor Afrika. Ik zet graag mijn expertise in om u het Afrika te laten zien en ervaren, zoals ik het kennen: de gastvrije mensen, exotische culturen, adembenemende wildlife en indrukwekkende landschappen.

Onze bouwstenen

Reizen die goed zijn voor iedereen

Neema Tours heeft een andere kijk op toerisme. Voor mij is toerisme pas zinvol als de lokale bevolking er ook baat bij heeft. Daarom breng ik u in contact met die lokale bevolking.

Jaren lange ervaring in Afrika

Niet alleen het landschap is heel anders in Afrika, ook de taal en de cultuur zijn er heel anders. In 2000 kwam Neema zelf voor het eerst in Tanzania. Zij kent de mensen, spreekt de taal en begrijpt hun cultuur. Ons bedrijf is niet in Nederland gestart, maar juist vanuit de samenwerking tussen de Nederlandse Neema en de Tanzaniaanse gidsen. Uit deze samenwerking is een hecht internationaal team ontstaan dat altijd voor u klaar staat.

Een cultuur ervaren is mee doen

We laten u graag de diversiteit van de Afrikaanse culturen ervaren. Niet door naar een dansvoorstelling te kijken, maar juist door u uit te nodigen om mee te doen met een activiteit. Denk hierbij aan een wandeling langs medicinale planten met Masaai in Kenia of Tanzania. Samen met bosjesmannen jagen met pijl en boog, of met de bosjesvrouwen sierraden maken in Tanzania. En wat dacht u van veehoeden met de Karamajong in Oeganda. Tijdens deze momenten vertellen de mensen over hun leven en leert u van binnenuit wat zij meemaken.

De natuur, onbekend maakt niet onbemind

We brengen u niet alleen naar de bekende nationale parken, maar laten u bij voorkeur vooral de mooie onbekende nationale parken zien. Deze meestal kleinere parken hebben alles wat uw zich kunt wensen. In deze parken is het vaak veel rustiger, waardoor u meer tijd heeft om van de dieren te genieten en de adembenemende landschappen op u in te laten werken.

Reizen, zoals u wenst

Zoveel mensen, zoveel wensen. Omdat iedereen Afrika graag op eigen manier wil ervaren zorgen wij voor de reis bij u past. Dit begint met een goed gesprek over uw wensen. We hebben reizen waar u zo in kunt stappen. Maar voor uw persoonlijke wensen, laten we dit graag los. Alles is bespreekbaar, zoals de vertrekdatum, de te bezoeken parken en de keuze van de accommodaties.

Professionele begeleiding voor studiereizen

Bij het organiseren van studiereizen zijn de beroepskennis en de ervaring van Neema van grote invloed. Als 1e graads biologie docent en als docent toeristische vakken op het HBO weet zij als geen ander wat uw wensen als docent zijn. We kijken samen met u naar het lesprogramma en welke leer- en onderzoekswensen daar bij aansluiten.