Karibu Tanzania

Reizen en andere culturen zien was mijn wens. De opleiding Tropische landbouw stelde mij is staat om te reizen en deel uit te maken van een andere cultuur. Niet antropologisch observeren maar meedoen. Niet helpen of verzorgen maar zelfstandigheid stimuleren. De stage in 2000 in Tanzania was een indrukwekkende ervaring en dan niet alleen op het vakgebied. In het begin waren handen en voeten het communicatie middel maar zij waren net zo leergierig naar mij als ik naar hen was en ben. Zo leerden ze mij over "Umoja", een begrip dat meer behelst dan samenwerken en samenzijn.

Waar Nederland mijn vaderland is, is Tanzania mijn moederland. Tanzania verbreedde mijn sociale en culturele blik. Door mijn enthousiaste en liefdevolle verhalen over Tanzania vroegen diverse mensen mij om een reis te organiseren waaronder de Hogescholen van Amsterdam en Utrecht. Dit werd zo structureel dat vanuit de samenwerking tussen Tanzaniaanse gidsen aldaar en mij hier Neema Tours is opgericht.

Zo laat wij u kennis maken met de Tanzanianen zoals ik ze heb ontmoet:

open, vriendelijk en altijd nieuwsgierig.

Mijn beroepskennis als landbouwkundige en de ervaring als 1e graads biologie docent hebben bij het organiseren van studie reizen grote invloed. Het stelt mij in staat om mij goed inleven in de wensen van docenten en leerlingen. Hierdoor sluiten de leer,- en onderzoekswensen aan bij het lesprogramma en wordt de reis een integraal onderdeel van de opleiding.

Neema Tours is uitgegroeid tot een internationale onderneming. We zijn niet alleen in Tanzania, maar ook in Kenia en Oeganda actief. Wat als belangrijkste speerpunt gebleven is, is het stimuleren van zelfstandheid van de Afrikaanse bevolking. Het handelen van Neema Tours in Oost-Afrika wordt hierdoor sterkt beinvloed. Door duurzaam en eerlijk zaken te doen, worden de eigen verantwoording en onafhankelijk gestimuleerd.