Het Amboseli Nationaal Park

Het Amboseli Nationaal Park, gekroond door de Kilimanjaro, is een van Kenia's populairste parken. De naam "Amboseli" komt van een Maasai-woord dat "zout stof" betekent, en het is een van de beste plaatsen in Afrika om grote kuddes olifanten van dichtbij te bekijken. Tijdens uw Amboseli Safari ontdekt u de gemengde topografie en de enorme diversiteit in habitats. Variƫrend van het uitgedroogde bed van het Amboseli-meer, wetlands met zwavelbronnen, de savanne en bossen. Vogels kijken is het beste tussen oktober en januari als u de Keniaanse trekvogels wilt zien, oa Afrikaanse skimmers, rode en gele bisschoppen, haviken, buffelwevers en palmnootgieren. Ook kunt u een bezoek brengen aan de lokale Maasai-gemeenschap die rond het park wonen en hun authentieke cultuur ervaren.

Amboseli in beeld

Tips voor uw Safari in Amboseli

Flora verschillende habitats

De Amboseli flora kenmerkt zich door het uitgedroogde bed van het Amboseli-meer, en de wetlands met zwavelbronnen. Natuurlijk zijn er ook de savannes en de bossen.

Fauna Grazers en Carnivoren

In Amboseli kunt u kleine dieren zoals dikdik, hyrax en stekvarkens tegen komen, maar ook de grotere zoogdieren zoals wilde honden, buffels, leeuwen, zebra's en luipaarden.

Beste reisperiode het gehele jaar

U kunt het gehele jaar Amboseli bezoeken. De droge tijd is de beste tijd voor het spotten van wild. Terwijl de overige maanden vooral interessant zijn voor vogelaars, wanneer de trekvogels naar Amboseli komen. In november is de diversieteit van vogels zeer hoog in de waterrijke gebieden van Amboseli.

Aantal dagen 1 tot 2 dagen

Amboseli is niet een heel groot park. Daarom kunt u in 2 dagen het gehele park bezoeken. De meeste mensen bezoeken Amboseli als dagtocht, bijvoorbeeld tijdens de transfer van Arusha naar Nairobi.

Uw accommodatie in Amboseli Nationaal Park

U kunt zowel in het Amboseli Nationaal Park als net buiten de parkgrens overnachten.

Welke reis gaat naar Amboseli?

images

Fotografiereis Kenia - Tanzania

Leer fotograferen in de beroemste nationale parken van Tanzania en Kenia.

14 dagen 13 nachten
Prijs vanaf €4495.-
images

Reis op maat

Samen met onze reisspecialisten kunt u een reis samenstellen volgens uw eigen wensen.