Het nationaal park

Het Amboseli National Park, gekroond door de Kilimanjaro, is een van Kenia's populairste parken. De naam "Amboseli" komt van een Maasai-woord dat "zout stof" betekent, en het is een van de beste plaatsen in Afrika om grote kuddes olifanten van dichtbij te bekijken. Amboseli National Park heeft een gemengde topografie. Natuurliefhebbers kunnen hier vijf verschillende habitats verkennen, variƫrend van het uitgedroogde bed van het Amboseli-meer, wetlands met zwavelbronnen, de savanne en bossen. Vogels kijken is het beste tussen oktober en januari als u de Keniaanse trekvogels wilt zien, oa Afrikaanse skimmers, rode en gele bisschoppen, haviken, buffelwevers en palmnootgieren. Ook kunt u een bezoek brengen aan de lokale Maasai-gemeenschap die rond het park wonen en hun authentieke cultuur ervaren.

Gallerij

Tips voor je bezoek

Flora verschillende habitats

savanne, bossen, wetlands met zwavelbronnen en het uitgedroogde bad van het Amboseli-meer

Fauna Grazers en Carnivoren

In Amboseli kunt u kleine dieren zoals dikdik, hyrax en stekvarkens tegen komen, maar ook de grotere zoogdieren zoals wilde honden, buffels, leeuwen, zebra's en luipaarden.

Beste reisperiode De droge tijd: januari & februari, evenals juni t/m september

De temperatuur is het gehele jaar door constant tussen de 27 en 33 graden. In de regentijd kunnen

Aantal dagen 1 tot 2 dagen

Amboseli is niet een heel groot park. Daarom kunt u in 2 dagen het gehele park bezoeken. De meeste mensen bezoeken Amboseli als dagtocht, bijvoorbeeld tijdens de transfer van Arusha naar Nairobi

Uw accommodatie In Arusha of Moshi

U kunt Arusha NP makkelijk bezoeken vanaf Arusha of Moshi. In het nationaal park zijn geen aparte accommodaties beschikbaar, 's avonds zult u terugrijden naar uw accommodatie in een van de steden. Voor de Meru beklimmers zijn er kleine hutten op de berg waar u onderweg naar de top kunt overnachten.

Reizen met deze bestemming

images

Fotografiereis Kenia - Tanzania

Leer fotograferen in de beroemste nationale parken van Tanzania en Kenia.

14 dagen 13 nachten
Prijs vanaf €4495.-
images

Reis op maat

Samen met onze reisspecialisten kunt u een reis samenstellen volgens uw eigen wensen.