Het nationaal park

Arusha National Park is zeer klein en afwisselend en bij uitstek geschikt voor een wandelsafari. Naast savanne bevindt hier zich ook de Mount Meru, het kleinere "broertje" van de Kilimanjaro. Door het grote hoogteverschil is er een grote diversiteit aan ecosystemen. Hier vindt u tropisch bos en savanne in 1 park.

Arusha National Park is bekend om zijn grote hoeveelheid grazers, zoals de dikdik, giraffe en waterbucks. Hier komt ook de zwart-witte franje aap voor.

Hoewel het niet het enige park is waar u een wandelsafari kunt doen, is dit het park waar u het dichts bij de dieren kunt komen tijdens de wandelsafari. U wordt begeleid door een ervaren ranger. Hij kent de weg door het park zeer goed. Ook weet hij hoe u op veilige afstand kunt blijven van bijvoorbeeld olifanten. Samen met hem gaat u op zoek naar de dieren. Welke dieren u spot is elke dag een verrassing. De tocht brengt u ook langs de voet van Mount Meru, de op één na hoogste berg in Tanzania.

Houdt u van wandelen, maar is de Kilimanjaro u iets te hoog? De Meru is met "slechts" 4566 meter het kleine broertje van de Kilimanjaro. U kunt deze berg in 4 dagen vanaf de voet naar de top en terug belopen. U kunt deze tocht gebruiken als alternatief voor de langere Kilimanjaro beklimming, of als acclimatisatie voor Kilimanjaro zelf.

Een wandelsafari is een zeer bijzondere beleving. Het doet iets met u, als u uit de auto stapt en gaat lopen. U komt dichter bij de dieren, dan wanneer u in een auto zit. Dit is een ervaring die u moet beleven.

Gallerij

Tips voor je bezoek

Flora Zeer divers

Van savanne tot tropisch bos.

Fauna Grazers en Apen

U kunt giraffen, gnoes, buffels zien, maar geen leeuwen. Met een beetje geluk ziet u ook de zwart-witte colobus.

Beste reisperiode Gehele jaar

U kunt het park het gehele jaar bezoeken, maar sommige wandelpaden zijn afgesloten tijdens de regentijd.

Aantal dagen 1 tot 4 dagen

Komt u voor de wildlife, dan is Arusha NP in 1 dag te doen. Wilt u de Meru beklimmen, dan adviseren wij hier 3 of 4 dagen vooruit te trekken.

Uw accommodatie In Arusha of Moshi

U kunt Arusha NP makkelijk bezoeken vanaf Arusha of Moshi. In het nationaal park zijn geen aparte accommodaties beschikbaar, 's avonds zult u terugrijden naar uw accommodatie in een van de steden. Voor de Meru beklimmers zijn er kleine hutten op de berg waar u onderweg naar de top kunt overnachten.

Reizen met deze bestemming

images

Fotografierondreis - Pareltjes van Tanzania

Leer fotograferen in de minder bekendere plekken van Tanzania

15 dagen 14 nachten
Vanaf €3595.00
images

Reis op maat

Samen met onze reisspecialisten kunt u een reis samenstellen volgens uw eigen wensen.