Het nationaal park

Het Hell's Gate National Park , genoemd naar de intense geothermische activiteit binnen zijn grenzen, is een opmerkelijke wijk van de Great Rift Valley. Het park is 68 km2 groot. Spectaculaire landschappen, waaronder de torenhoge kliffen, door water uitgesleten kloven, grimmige rotstorens, met struiken bedekte vulkanen en pluimen van geothermische stoom maken het een van de meest sfeervolle parken in Afrika. Hell's Gate is een ideale locatie voor een dagtocht vanuit Nairobi waar, naast de biodiversiteit met roofvogels, bezoekers kunnen genieten van mountainbiken, rotsklimmen en een natuurlijke spa. Het is een park dat je te voet mag verkennen, er zijn diverse wandel routes. Ook dat maakt het park bijzonder, het moment van uit de auto stappen en gaan lopen geeft er een extra dimensie aan.

U kunt fietsen, wandelen, paardrijden en klimmen. Hoe u uw safari door Hells Gate National Park ook maakt u kunt onderweg zebra’s, buffels,hartebeesten, thomson gazelle’s, bavianen, klipspringer antilopen en elanden tegenkomen. Het park is ook thuisbasis voor meer dan 100 soorten vogels.

Gallerij

Tips voor je bezoek

Flora: Spectaculaire landschappen

Door de termische acitiviteiten zult u bijzondere landschappen tegen komen, afgewisslend met graslanden

Fauna: Grazers

Zebra’s, buffels,hartebeesten, thomson gazelle’s, bavianen, klipspringer antilopen en elanden

Beste reisperiode: Gehele jaar

Hell's gate is het gehele jaar door te bezoeken

Aantal dagen: ideale dagtocht

Hells's gate is een ideale dagtocht vanaf Nairobi. Maar ook als start op eindpunt van uw rondreis.

Uw accommodatie : Banda's

Naast de accommodaties in Nairobi kunt u ook dichter bij het nationaal park, aan de rand van Lake Naivasha overnachten. Hier kunt u heerlijk slapen in traditionele banda's.

Reizen met deze bestemming

images

Reis op maat

Samen met onze reisspecialisten kunt u een reis samenstellen volgens uw eigen wensen.