Het nationaal park

De tijd heeft stil gestaan voor het Kakamega-woud, een overblijfsel van het regenwoud dat zich uitstrekte over heel Centraal-Afrika. Dit kleine - 44,7 km2- reservaat is zeer beslist de moeite waard. De wandelingen brengen u langs de kleine maar mooie Isiukhu waterval. Het uitkijkpunt van de heuvel Buyangu met het prachtige overzicht van het omliggende bos is bijzonder indrukwekkend bij zonsopgang. Het reservaat is thuisbasis van verschillende honderden soorten vogels, slangen, apen, bushbucks, duikers, talloze boomsoorten en natuurlijke open plekken. De soorten omvatten: meer dan 380 soorten bomen, 330 soorten vogels, 27 soorten slangen, 7 primaten, meer dan 400 soorten vlinders en verschillende zoogdieren zoals potto’s, grote bos egeltjes. Vogels kijken, wandelen en rotsklimmen in de rust van het bos dat tijd vergat.

Gallerij

Tips voor je bezoek

Flora: Tropisch regenwoud

Er komen diverse bijzondere bomen voor die door de lokale bevolking als medicijn worden gebruit voor bijvoorbeeld buikpijn of slangen beten.

Fauna: Een waar paradijs voor vogelaars

Naast het kleine wild, zoals bosegeltjes en franjeapen is het Kakamega forest reserve een paradijs voor vogelaars met onder andere de blauwkopbijeneter, zwarte turaco en grijze papagaaien

Beste reisperiode: Gehele jaar

U kunt het Kakamega Forest Reserve het gehele jaar door bezoeken.

Aantal dagen: 1 tot 2 dagen

U kunt de sfeer van Kakamega proeven in 1 dag, natuurliefhebbers zullen liever een extra dag besteden aan het verder ontdekken van het woud.

Uw accommodatie : In het nationaal park of er net buiten

Voor de natuurliefhebben kunt u in het regenwoud overnachten in eenvoudige banda's. Houd er rekening mee dat het vochtig is in het regenwoud. Slaapt u liever buiten het nationaal park, dan is Kisumu de beste optie. Hier zijn diverse accommodaties beschikbaar.

Reizen met deze bestemming

images

Mara en meer

In deze zeer afwisselende reis nemen we u mee langs bekende en minder bekendere plekken in Kenia. Naast safari staat ook het tropisch regenwoud, diverse culturele ontmoetingen, historische plaatsen en het strand op u te wachten.

20 dagen 19 nachten
prijs op aanvraag
images

Reis op maat

Samen met onze reisspecialisten kunt u een reis samenstellen volgens uw eigen wensen.