Het nationaal park

De Kilimanjaro is de hoogste vrijstaande vulkaan van de wereld en de hoogste berg van het Afrikaanse continent. Wandel met uw eigen gids naar het hoogste punt van Afrika! In 6 dagen bent u van de voet van de Kilimanjaro op de top. De totale tocht duurt 7 dagen. Uw tocht begint en eindigt in Moshi. De stad aan de voet van de berg zelf.

Neema Tours biedt alle mogelijke routes aan. Onze favoriet is echter de Lemosho route. Deze route combineert een rustige start met voldoende tijd voor acclimatisatie. De Lemosho begint rustig met een kleine wandeling. daarna trekt u via het regenwoud door richting de top. Op dag 3 voegt de Lemosho zich bij de Machame route. Op de terugweg overnachten we op het minder bekende en rustigere Milleniumkamp. Afhankelijk van het aantal tussenstops, kunt u de Lemoshi route lopen in 6 tot 9 dagen.

Houdt u van wandelen, maar is de Kilimanjaro u iets te hoog? De Meru is met "slechts" 4566 meter het kleine broertje van de Kilimanjaro. U kunt deze berg in 4 dagen vanaf de voet naar de top en terug belopen. U kunt deze tocht gebruiken als alternatief voor de langere Kilimanjaro beklimming, of als acclimatisatie voor Kilimanjaro zelf.

Regelmatig organiseert Neema Tours informatiebijeenkomsten waarbij reizigers die via ons de Kilimanjaro beklommen hebben, vertellen over hun ervaringen en foto's tonen van hun trip. Daarna kunt u ze vragen stellen over de voorbereiding, welke spullen mee te nemen, wat thuis te laten en hun ervaringen. Meldt u nu aan en ontvang infomatie over onze eerst volgende bijeenkomst

Gallerij

Tips voor je bezoek

Flora van tropisch woud tot aan besneeuwde toppen

De tocht brengt u vanaf de tropische wouden aan de voet, via alpine heide velden naar de gletjertoppen

Fauna vogels en apen

Zeker de eerste dagen zult u veel vogels zoals arenden, gieren en sunbirds tegen komen; in de wouden maakt u kans op diverse apensoorten.

Beste reisperiode Gehele jaar

De berg is het gehele jaar door te belopen. Afgelopen jaar hebben we heftige sneeuw gehad, waardoor sneeuwijzers verplicht waren. De droge tijd is daarom aan te raden: bijvoorbeeld juni (droog maar relatief fris) of september (droog en relatief warmer).

Aantal dagen 5 tot 10 dagen

Vanwege hogeziekte adviseren wij een route van 7 dagen of langer. Er zijn echter ook routes die u in 5 dagen op en neer brengen.

Uw accommodatie Kamperen

Op de Marangu route na, zijn alle routes kampeer routes. Tijdens de tocht overnacht u in tenten. Deze zullen door de dragers naar boven gebracht worden

Aanvullend informatiepakket

Speciaal voor de voorbereidingen van uw Kilimanjaro tocht hebben wij voor onze reizigers een compleet informatiepakket samen gesteld. Hierin kunt u lezen over de voorbereidingen, een geadviseerde paklijst en en complete lemosho-route. Daanaast hebben we een aantal keer per jaar een informatiebijeenkomst waarin u vragen kunt stellen aan oud-reizigers.

Reizen met deze bestemming

images

Kilimanjaro en safari

beklim de hoogste berg van Afrika en sluit af met een heerlijke safari

vanaf 11 dagen
Vanaf € 1915.-
images

Reis op maat

Samen met onze reisspecialisten kunt u een reis samenstellen volgens uw eigen wensen.