De ervaring

In en om het dorp Kolo wonen meerdere stammen, waaronder de Irangi (landbouwers) en de Sandawa (jagers en verzamelaars) . Beide stammen hebben een rijke historie als het gaat om medicinale planten en natuurreligie. Beide stammen beweren dat ze de nazaten zijn van de schilders van de “Kolo rock paintings”. Wie gelijk heeft doet er volgens ons niet toe. Maar dat de schilderingen indrukwekkend zijn en onnoemelijk oud (ook hier lopen de verhalen uit een), staat wat ons betreft niet ter discussie.

In het plaatsje Kolo kunt u bij het lokale museum een gids ophalen. Samen met hem bepaald u welke rotsschilderingen u gaat bezoeken. In het gebied rondom Kolo liggen er zo veel, dat het onmogelijk is om ze allemaal op 1 dag te bezoeken. Er zijn inmiddels 150 verschillden schilderingen geregistreerd. Deze schilderingen zijn gemaakt in grotten, of in schuilplaatsen onder overhangende stenen. Vanwege de afstand tussen de verschillden schilderingen kunt u op 1 dag ongeveer 3 tot 5 locaties bezoeken. Zoals deze, van een mens bij een giraffe.

Met de auto rijdt u zo dicht mogelijk naar de rotsschilderingen toe, vanaf daar is het een pittige wandeling over heuvelachtig terrein. Goed schoeisel is daarom aan te raden. De wandeling zelf brengt u door een schitterend bebost gebied, waarbij u uitzicht heeft over de vallei waar het dorpje Kolo ligt.

De Kolo rotsschilderingen zijn een halve dag reizen vanaf Arusha en liggen niet op de gangbare safari route. Doordat er weinig toeristen komen zijn de accomodatie opties beperkt. U heeft de keuze uit een van de locale hostals in het nabij gelegen Kondoa, of een camping op de voet van de heuvel (zie foto).

Gallerij

Tips voor je bezoek

Flora Heuvelachtige omgeving

uitgestekte heuvels vol met accaciabossen.

Bijzonder Culturele ervaring

Beste reisperiode Gehele jaar

U kunt de rotsschilderingen het gehele jaar bezoeken, maar sommige wandelpaden zijn afgesloten tijdens de regentijd.

Aantal dagen 1 tot 4 dagen

De meeste reizigers kiezen ervoor om in 1 dag een aantal schilderingen te bezoeken. Voor geineresseerden zijn ook meerdere dagen zeker mogelijk. Vanwege de locatie dient u wel 2 dagen uit te trekken (inclusief de transfers) vanaf de reguliere noord-Tanzaniaanse parken

Uw accommodatie Rondom Kondoa

In Kondoa en omgeving overnacht u in kleine Tanzaniaanse hotels, of op een camping.

Reizen met deze bestemming

images

Reis op maat

Samen met onze reisspecialisten kunt u een reis samenstellen volgens uw eigen wensen.