Het nationaal park

Lake Mburo is het kleinste Nationaal Park van Oeganda, en ligt het dichtst bij Kampala. Een van de aanraders is een wandelsafari, waarbij je, onder begeleiding van een ranger, te voet het park in gaat. Je hoeft in ieder geval niet bang te zijn om door leeuwen aangevallen te worden: er leeft er namelijk nog maar één in dit park waardoor de kans klein is om hem te vinden. Wel is er een groep luipaarden die dit park hun huis noemt, dus helemaal zonder katachtigen ben je niet. Vooral de grote hoeveelheden zebra, antilopen en giraffen brengn je naar dit park. Daarnaast kun je je tussen de nijlpaarden en krokodillen begeven tijdens een boottocht en als je geluk hebt vang je hierbij ook een glimp op van de gigantische anaconda die nabij het water leeft! Ook hier is paardrijden een van de mogelijkheden. Een kostbare excursie, maar zeer de moeite waard.

Gallerij

Tips voor je bezoek

Flora: open velden en struiken

Lake Mburo kenmerkt zich door de afwisseling van struikgewas en open vlakten

Fauna: grote grazers

Onder andere zebra's, buffels, giraffen, diverse antilopensoorten (bijvoorbeeld impala's en elanden) en diverse kleinere apensoorten (bavianen en velvets)

Beste reisperiode: Gehele jaar

U kunt het Kakamega Forest Reserve het gehele jaar door bezoeken.

Aantal dagen: 1 tot 2 dagen

De meesten kiezen voor 1 dag gamedrive. Wilt u echter een wandelsafari, paardrijden of boottocht toevoegen dan adviseren wij 2 dagen.

Uw accommodatie : Lodges

Er zijn diverse lodges rondom het park waar u uit kunt kiezen. Deze lopen van midrange tot high-end.

Reizen met deze bestemming

images

Oeganda - Monkey bussines

Kom oog in oog te staan met Chimpansees en Berggorilla's...

15 dagen 14 nachten
Prijs op aanvraag
images

Reis op maat

Samen met onze reisspecialisten kunt u een reis samenstellen volgens uw eigen wensen.

Prijs op aanvraag