De ervaring

De masaai zijn misschien wel de meest iconische stam van Oost-Afrika.

De Mara en de Serengeti is een geweldig natuurwonder, een plaats waar Maasai-strijders de vlaktes delen met jachtleeuwen, een plaats met machtige kuddes en tijdloze cycli van leven, dood en regeneratie. De Maasai zijn sterk onafhankelijke mensen die tradities en rituelen nog steeds waarderen als een integraal onderdeel van hun dagelijks leven. Ze beschouwen zichzelf niet alleen als inwoners van dit gebied, maar dat ze evenzeer deel uitmaken van het leven van het land als het land een deel van hun leven is. De Maasai jagen zelden en in harmonie leven naast dieren in het wild is een belangrijk onderdeel van hun overtuigingen. Leeuwen en Wildebeesten spelen een even belangrijke rol in hun culturele overtuigingen als hun eigen kuddes vee. Deze unieke co-existentie van mens en natuur maakt van deze Maasai een van 's werelds meest unieke wildernisregio's.

De Masaai drijven hun kuddes van de ene plaats naar de andere, één met de Grote Vlakte, mee met de Grote Trek. Zodat het gras de tijd krijgt om weer te groeien. Van oudsher was dit mogelijk, omdat men een systeem kende waarbij het gebied gemeenschappelijk gebruikt werd en iedereen toegang had tot water en weides. Landsgrenzen waren onbekend.

Voor de Masaai zijn veel bergen heilig. Zoals de Loita Hills in Kenia of de Oldonyo Lengai in Tanzania. De savanne is hun voorraad,- en medicijn kast. U kunt een bezoek brengen aan een van de vele traditionele dorpen (Boma's) of een wandeling met een van de krijgers maken. Hierbij leert hij u over medicinale planten en hun leven op de savanne. Toerisme is een welkome aanvulling op hun inkomen omdat door het ontstaan van de nationale parken in Kenia en Tanzania, de weidegronden die zo belangrijk voor hen zijn verdwijnen.

Gallerij

Tips voor je bezoek

Flora: savanne

Het leefgebied van de Masaai bestaat met name uit grass en acacia landschappen. Daarnaast zijn vele bomen en struiken van levensbelang als medicinale plant.

Fauna: Runderen en geiten

Als veehoudend volk zult u kennis maken met de koeien en geiten van de Masaai

Beste reisperiode: Het gehele jaar

Het hele jaar kunt u wandeltochten maken of de dorpen bezoeken. Deze zijn echter wel altijd op afspraak

Aantal dagen: 1 tot meerdere dagen

Een bezoek aan de Masaai varieert van een halve dag bezoek boma, een medicinale wandeling van een dag of zelfs meerdere dagen tijdens een hederstrektocht.

Uw accommodatie : Lodges en hotels

De masaai wonen in geheel Kenia en noord Tanzania. Er zijn altijd lodges of hotels te vinden in de buurt van een boma. Kiest u echter voor de meerdaagse trektocht, dan overnacht u tijdens de trektocht in tenten.

Reizen met deze bestemming

images

Relax Serengeti

Reis op een rustig tempo door Tanzania en bezoek de highlights van het land.

21 dagen 20 nachten
Vanaf €3295.-
images

Fotografierondreis - Pareltjes van Tanzania

Leer fotograferen in de minder bekendere plekken van Tanzania

15 dagen 14 nachten
Vanaf €3595.-
images

Relax Tarangire

Ontdekt de wildparken van Tanzania op een rustige tempo

21 dagen 20 nachten
Vanaf € 2695.-
images

Reis op maat

Samen met onze reisspecialisten kunt u een reis samenstellen volgens uw eigen wensen.

images

Mara en meer

In deze zeer afwisselende reis nemen we u mee langs bekende en minder bekendere plekken in Kenia. Naast safari staat ook het tropisch regenwoud, diverse culturele ontmoetingen, historische plaatsen en het strand op u te wachten.

20 dagen 19 nachten
prijs op aanvraag