Het nationaal park

Het Masaai Mara National Park, dat algemeen wordt beschouwd als het grootste natuurreservaat van Afrika, omvat 1700 vierkante kilometer open vlaktes, bossen en rivierbossen. Grenzend aan de vlaktes van de Serengeti, is de Mara de thuisbasis van een adembenemende reeks van leven. De uitgestrekte graslandvlakten zijn bezaaid met kuddes zebra’s, giraffen, gazelles, topi’s en worden gedomineerd door krachtige jagers zoals de leeuwen, cheetah’s, hyena en kleinere roofdieren bijvoorbeeld jakhalzen. De acacia-bossen zijn rijk aan vogels en apen. Olifanten en buffels wentelen zich in het brede Musiara-moeras. En de rivieren Mara en Talek zijn vol met nijlpaarden en krokodillen.

Elk jaar speelt de Mara gastheer voor 's werelds grootste natuurspektakel, de Grote Wildebeest-migratie uit de Serengeti. Van juli tot oktober brengt de belofte van regen en fris gras in de Masaai Mara meer dan 1,3 miljoen gnoes samen in een enkele massieve kudde voor deze trektocht. Ze komen vanuit de Serengeti in Tanzania naar de Mara, hier in Kenia, en maken een spectaculaire binnenkomst als één grote kudde die zich uitstrekt van horizon tot horizon. Het zien van de gnoemigratie vergt altijd wat planning. Onze reisadviseurs kunnen u hier over adviseren.

De gnoes brengen nieuw leven in de Mara, niet alleen door hun cyclus van regeneratie van de graslanden, maar ook voor de roofdieren die de kuddes volgen. Het wild beweegt zich vrij in en uit het reservaat en door naburige Maasai-landen.

Gallerij

Tips voor je bezoek

Flora: Typerende savanne's

De Masaai Mara kenmerkt zich door grote savanne's met parapluacacia's. Daarnaast komen er diverse bossen voor.

Fauna: De ultime safari ervaring

In de Mara kunt u o.a. olifanten, leeuwen, luipaard, cheeta’s, nijlpaarden, elanden, topi’s, hartebeesten, wildebeesten, grantgazelles, thomson gazelles, struisvogels en gieren tegenkomen.

Beste reisperiode: Droge tijd

Hoewel u de Masaai Mara het gehele jaar kunt bezoeken, zijn vele wegen afgesloten in de regentijd. We raden daarom half maart t/m half mei & half oktober t/m half december af.

Aantal dagen: 2 dagen

Om het park goed te ervaren moet u minimaal 2 dagen uittrekken.

Uw accommodatie : In het nationaal park of er net buiten

Zowel in het nationaal park als net buiten de parkgrenzen zijn diverse lodges en tented camps waar u kunt overnachten. De grote trek is van invloed op de prijzen van de accommodaties. Rond kerst en Oud&Nieuw kunnen wij de Mara met de gunstigste prijzen aanbieden.

Reizen met deze bestemming

images

Fotografiereis Kenia - Tanzania

Leer fotograferen in de beroemste nationale parken van Tanzania en Kenia.

14 dagen 13 nachten
Prijs vanaf €4495.-
images

Mara en meer

In deze zeer afwisselende reis nemen we u mee langs bekende en minder bekendere plekken in Kenia. Naast safari staat ook het tropisch regenwoud, diverse culturele ontmoetingen, historische plaatsen en het strand op u te wachten.

20 dagen 19 nachten
prijs op aanvraag
images

Reis op maat

Samen met onze reisspecialisten kunt u een reis samenstellen volgens uw eigen wensen.