Het nationaal park

In zuid-Tanzania ligt het schitterende Selous Game Reserve. Dit schitterende park is 3x zo groot als Serengeti National Park en heeft een zeer grote diversiteit aan flora en fauna.

Selous is anders dan de andere parken in Tanzania: een groot deel is moerassig en alleen per boot te bezoeken. Het is dan ook het enige gebied waar men van de wegen af mag om zo dichter bij de dieren te komen. Door het water van de Rifiji-rivier zijn er het gehele jaar dieren, zoals olifanten, buffels en wildebeesten. Er zijn ook leeuwen, luipaarden, zebra's, giraffen en zwarte neushoorns.

Op dit moment wordt het nog weinig bezocht door toeristen. Dit komt deels doordat het in het zuiden van Tanzania ligt, ver van de andere parken. En om er te komen vanaf Dar es Salaam is het een hele dag rijden over grotendeels zandpad. Door de weinige andere toeristen, krijgt u het gevoel alleen in het park te zijn. Een paradijs voor de safariliefhebber.

Selous is niet te bezoeken in de regentijden (maart t/m mei en november en december) in verband met de onbegaanbare wegen.

Bootsafari

Een andere manier om Selous te leren kennen is per bootsafari. Deze excursie duurt meestal een halve dag. Tijdens de excursie vaart u over de Rufiji-river. U zult vele vogels, krokodillen en nijlpaarden zien. Vaak wordt deze excursie gecombineerd met een bezoek aan Mloka, een nabij gelegen dorp. Of nog een halve dag Game Drive.

Wandelsafari

Uw lokale gids leert u alles over de flora en fauna van dit gebied. Hij laat u de sporen zien van de dieren. Het is een bijzondere ervaring te beseffen dat de dieren misschien wel minuten geleden op hetzelfde pad hebben gelopen. Bij een wandelsafari is voorzichtigheid belangrijk. Daarom zult u vandaag op afstand van dieren moeten blijven.

Gallerij

Tips voor je bezoek

Flora Afwisselnd

wisselend van typerende savanne met acacia's naar moerassige gebieden rondom de Ruviji rivier

Fauna Alle safaritoppers

olifanten, buffels wildebeesten, leeuwen, luipaarden, zebra's, giraffen en zwarte neushoorns

Beste reisperiode De droge tijd

In de droge tijd: januari, februari en juni t/m oktober. In de regentijd mag u het park in, maar zijn bepaalde gebieden afgesloten ivm de onbereikbaarheid.

Aantal dagen 3 tot 4 dagen

Selous leent zich goed voor een groot aanbod aan activiteiten. Naast de traditionele gamedrive, kunt u ook op wandelsafari of bootsafari gaan.Vanwege de grote hoeveelheid aan activiteiten adviseren wij mensen om minstens 3 dagen in het Game reserve ze zijn.

Uw accommodatie Rondom de Rufiji rivier

De meeste accommodaties liggen rondom de Rufiji rivier. Hierdoor ziet u 's avonds de dieren drinken. Er zijn zowel accommodaties in het park als buiten de parkgrens.

Reizen met deze bestemming

images

Reis op maat

Samen met onze reisspecialisten kunt u een reis samenstellen volgens uw eigen wensen.