Het nationaal park

"Serengit" is Masaai voor "oneindige vlakte" is. En groot is het! Zo ver als het oog reikt. Bij binnenkomst in het park begint de eigenlijke safari al en ziet u wellicht de eerste dieren al. Dit park spreekt al snel tot de verbeelding door de grote migratie. Wie kent de beelden niet van de natuurprogramma. De waarheid is echter dat het park zo veel meer te bieden heeft dan de grote groepen gnoes en zebra's. Uw foto's zullen bestaan uit schitterende vergezichten; bijzondere rotsformaties (zogenaamde kopjes) en grote hoeveelheden niet-migrerende dieren zoals olifanten, impala's, giraffen en zebra's.

U kunt de Serengeti het gehele jaar bezoeken. Elk seizoen kent een eigen kleur: in de droge tijd (juni tot en met oktober) , als het gras kort en geel is; zijn de leeuwen en cheetahs makkelijker te zien; in de regentijd (december tot juni) , als het gras langer en groen is; zijn de gnoes en zebra's in grote getale aanwezig.

Om het park goed tot zijn recht te laten komen, adviseren we u dit park alleen aan te doen als u voldoende tijd heeft. U kunt dan minstens 2 dagen in Serengeti combineren met 1 dag Ngorongoro en nog een derde park.

De grote migratie

De Serengeti, het park van de grote migratie, is uitgeroepen tot een Unesco werelderfgoed plaats. En niet voor niets. De jaarlijkse migratie die hier plaats vindt is de groote ongewijzigde migratie van 2 miljoen wildebeesten en honderduizende andere hoefdieren zoals gazellen en zebra's. Het woord "grote migratie" roept BBC-beelden op.

Gedurende het gehele jaar maken de gnoes en zebra's een circulaire beweging door het Serenget ecosysteem. In september en oktober zitten ze in de Masaai Mara in Kenia, in november komen ze terug naar Tanzania, om in december aan te komen rondom de Ngorongoro krater. Op deze "lage gras velden" bevallen in januari en februari eerst de gnoes en daarna de zebra's. In april is het gras op en begint het trekken naar het westen. In mei verzamelen de beesten om de Gurumeti over te steken, dat ergens in juni zal plaats vinden, om in juli en augustus door te lopen richting Kenia. Voordat ze in Kenia aankomen, moeten ze nog 1 horde nemen: de Mara rievier in Noord-Serengeti. Na deze gevaarlijke oversteek, komen ze aan in Kenia.

Wanneer is dan het beste seizoen voor de Serengeti? Dat hangt helemaal van uw interesse af. Neema's persoonlijke voorkeur gaat uit naar januari tot en met april, omdat in die periode de kalfjes geboren worden. Maar ook mei, juni, en juli, wanneer de dieren verzamelen voor de Gurumetirivier oversteek en de periode daar net na zijn schitterend. In september tot en met december is de migratie inmiddels in Kenia aangekomen. Wilt u de dieren in die periode zien? Dan zou een reis naar de Masaai mara aan te bevelen zijn.

Gallerij

Tips voor je bezoek

Flora Typisch Safari landschap

Savanne landschap met acacia's, bijzondere steenophopingen "kopjes" en diverse rivieren.

Fauna 4 van de big 5

Het gehele jaar door kunt u buffels leeuwen, luipaarden, giraffen en diverse soorten antilopen tegen komen. Daarnaast zijn er grote kuddes van gnoe's en zebra's die cyclisch door het ecosysteem lopen

Beste reisperiode Gehele jaar

U kunt het park het gehele jaar bezoeken. Elk seizoen kent een eigen beeld: In december t/m juni voor de migratie en grote kuddes zebra's en gnoes, in juni t/m november voor de carnivoren. De beroemde rivieroversteek ligt rond de zomervakantie.

Aantal dagen 2 tot 4 dagen

Voor een bezoek aan Serengeti moet u minstens 2 dagen rekenen. De meeste van onze reizigers kiezen voor 2 tot 4 dagen Serengeti

Uw accommodatie In het nationaal park

Het nationaal park ligt op een dagreis vanaf Arusha. U kunt het beste in het nationaal park zelf overnachten. Hier zijn diverse lodges en tentend camps aanwezig. Voor de grote avonturiers onder u is er de mogelijkheid tot kamperen.

Reizen met deze bestemming

images

Relax Serengeti

Reis op een rustig tempo door Tanzania en bezoek de highlights van het land.

21 dagen 20 nachten
Vanaf €3295.-
images

Fotografiereis Kenia - Tanzania

Leer fotograferen in de beroemste nationale parken van Tanzania en Kenia.

14 dagen 13 nachten
Prijs vanaf €4495.-
images

Reis op maat

Samen met onze reisspecialisten kunt u een reis samenstellen volgens uw eigen wensen.