De beleving

Zeg je Zanzibar, dan roept het beelden op van witte palmstranden, maar ook van smalle straatjes met marktkramen. Zanzibar heeft het allemaal: de luxe resorts, de korraalriffen, de mangrovebossen, de witte straatjes van Stonetown en zelfs een eigen apensoort: de Zanzibarfranjeaap.

Wat veel mensen niet weten, is dat Zanzibar niet één eiland is, maar een archipel bestaande uit drie bewoonde eilanden en vele kleine eilanden. Wij bieden u zowel resorts op het hoofdeiland Ungunja, op het rustige Pemba en het zuidelijk gelegen Mafia eiland aan. Alle resorts en accomodaties op Zanzibar bieden een vergelijkbare set met excursies aan. Deze kunt u altijd terplekke bij uw receptie bij boeken. Mogelijke excursies op het hoofdeiland bestaan onder andere uit: Specerijenroute; Snorkelen rondom Mnemba Island ; Zwemmen met dolfijnen ; Jozani Jungle Forest; Zeiltochten ; Wandelroutes door Stonetown ; bezoek het schildpadden paradijs "prison Island"

Zanzibar is de hoofdstad van het eiland Zanzibar (officieel: Unguja) . Het historische centrum van Zanzibar wordt ook wel Stonetown genoemd. Veel van de gebouwen in Stonetown stammen uit de tijd dat Zanzibar onderdeel was van het Sultanaat van Oman. Zo zijn er diverse moskee├źn, de hamam, het paleis en het oude fort uit de tijd van de sultans. In de 1 9e eeuw zijn hier door de Britten diverse kerken en kathedralen aan toegevoegd. Tegenwoordig is Stonetown een schitterende wirwar van smalle witte straatjes, waar u op elke hoek weer iets bijzonders kunt verwachten: een schitterende houtbesnede deur, een historisch gebouw, of een winkel met schilderijen.

Gallerij

Tips voor je bezoek

Omgeving

Een helder blauwe zee, met schitterende palmstranden.

Bijzonder Werelderfgoed

Een eiland met een rijke historie. Stonetown, het historisch hart van de stad, staat op de werelderfgoedlijst.

Beste reisperiode Gehele jaar

U kunt de diverse eilanden het gehele jaar door bezoeken.

Aantal dagen Enkele dagen

Het gewenste aantal dagen is erg afhankelijk van u als reiziger. Met een aantal dagen kunt u zeker tot rust te komen en een aantal dagexcursies doen. De activelingen onder u kunnen zo wel 7 dagen met excursies vullen.

Uw accommodatie Op Ugunja, Pemba of Mafia

Op de drie verschillende eilanden kunt u kiezen uit luxe 4**** of 5***** all inclusive Beach resorts. Maar ook kleinschalige resorts, strand hotels, campings of Boutique hotels behoren tot de mogelijkheden.

Reizen met deze bestemming

Selous:
images

Reis op maat

Samen met onze reisspecialisten kunt u een reis samenstellen volgens uw eigen wensen.