Over deze reis

Noord Uganda is een gebied dat veel minder bezocht wordt door toeristen. Juist daarom is het een schitterende plek om kennis te maken met de lieve mensen van Uganda en de schitterende natuur.

Speciaal voor mensen die graag actief bezig zijn tijdens hun vakantie hebben we een bijzonder programma vast gesteld met diverse activiteten. Zo beginnen we met de dieren: u gaat op rhinotracking, chimptracking en safari. Daarna komen een aantal culturele dagen met onder andere een wandeling met Karamajong herders, fietsen over de savanne, en het bezoeken van een lokale markt. Vandaar gaan we naar de beroemde Sipi falls, waar we een schitterende wandeling voor u hebben. U sluit uw reis af in Jinji. Hier kunt u zelf bepalen wat u doet, bijvoorbeeld Kayakken over de nijl, of paardrijden langs de oevers van de nijl.

Is dit de beste reis voor ons?

Reistempo: Actief

Deze reis is speciaal ontworpen voor active vakantiegangers. Naast wandelen en fietsen kutn u ook kayakken, paardrijden en zels abseilen behoort tot de mogelijkheden.

Beste reistijd: Gehele jaar

We bieden dit programma het gehele jaar door aan. Echter in de regentijd kunnen bepaalde wandelroutes afgesloten zijn. Uw reisadviseur kan hier over adviseren.

Uw vervoer: auto met chauffeur

U reist met een auto met chauffeur. Tijdens de safari maken we gebruiken van een autop met 4x4 aandrijving, voor de overige trajecten maken we gebruik van een normale auto.

Uw accommodaties: Lazy camping en kleine hotels

Een reis voor activelingen heeft avontuurlijke accommodaties. voor Oeganda zijn de lazy campings, hierbij overnacht u in een kant en klare tent, maar deelt u het saniteir met andere camping gasten. Daarnaast overnacht u een aantal keer in kleine guesthouses. En: we hebben 1 bijzondere nacht voor u: kamperen in de kraal bij een lokale stam.

Gallery

Reisschema

images
Dag 1

Amsterdam - Entebbe

Jullie vliegen naar Entebbe. Overnachting is in een klein en eenvoudig guesthouse.

images
Dag 2

Ziwa Rhino Sanctuary

Vanaf Entebbe reizen jullie naar het Ziwa Rhino Sanctuary. Hier doen jullie de eerste bijzondere ervaring op: samen met een ranger gaan jullie al wandelend op zoek naar de neushoorns. De overnachtingsplaats is een uurtje verder op, net buiten Murchisons falls national park.

images
Day 3

Chimp tracking in Budongo Forest

Vandaag zullen jullie door het Budongo Forest op zoek gaan naar chimpansees. Er is ongeveer 80% kans dat jullie ze daadwerkelijk zullen vinden. Om de kans zo groot mogelijk te maken, zullen jullie al vroeg in het bos op stap gaan. Na de tracking zullen jullie doorreizen naar Murchison Falls.

images
Dag 4

Murchison Falls national park

Jullie verblijven een volle dag in dit nationale park. Naast de gamedrive zijn hier diverse andere activiteiten mogelijk zoals een boottocht over de nijl, eventueel in combinatie met een wandeling naar de waterval.

images
Dag 5

Transfer naar Moroto

Met de auto vertrekken jullie vanaf Murchison falls naar Moroto. Het wordt een lange rit, maar de uitzichten onderweg zijn het zeker w

images
Dag 6

Mount Moroto

Begin de dag lekker actief met een hike op Mt. Moroto. Jullie gids begeleid jullie omhoog en laat de mooiste uitzichten zien. In de middag alle tijd om bij te komen van de wandeling. De avond brengen jullie door in de ‘Kraal’ met de lokale herders: veel traditioneler wordt het niet!

images
Dag 7 en 8

Karamajong

We hebben voor jullie 2 dagen vol met bijzondere ontmoetingen geregeld. Jullie lokale gids Brian is Karamajong en hij zal proberen in deze twee dagen het dagelijks leven van zijn stam aan jullie te laten zien. In de ochtend zullen samen met de herder en zijn vee op pad gaan. Na de lunch begeven jullie je naar de lokale markt. Jullie slapen weer in het Guesthouse. De volgende dag stappen jullie op de mountainbike voor een bezoek een traditioneel Karamajong dorp: de Manyatta.

images
Dag 9

Transfer naar Sipi falls

Vanaf Moroto reizen jullie door naar Sipi Falls. Hoe lang deze rit duurt is volledig afhankelijk van hoe het weer de afgelopen tijd is geweest.. Eenmaal in Sipi Falls aangekomen kunnen jullie ervoor kiezen om te relaxen, of eventueel deel te nemen aan een koffie toer (optioneel).

images
Dag 10

Sipi falls

Samen met een gids bewandelen jullie de prachtige Sipi falls. Het is jullie eigen keuze of jullie overal naartoe willen lopen, of een deel met de auto willen bereizen, afhankelijk van hoe fit je je voelt. Optioneel voor de adrenaline junky: Abseilen

images
Dag 11

Transfer naar Jinja

Tijd om door te gaan naar de volgende bestemming. Eenmaal in Jinja aangekomen is het stadje leuk om te verkennen, of kun je ervoor kiezen om te gaan paardrijden of mountainbiken

images
Dag 12

De Nijl

Ervaar de nijl vanaf het water. Deze excursie is niet voor watjes: Een halve dag, of misschien zelfs een volle dag raften over de nijl? Alternatief: paardrijden, mountainbiken, wandelen of bezoek de oorsprong van de Nijl

images
Dag 13

Transfer naar Kampala

Vanaf Jinja reizen jullie naar Kampala, de hoofdstad van Uganda. Verder geen activiteiten maar lekker een dagje bijkomen van de drukke afgelopen dagen.

images
Dag 14 en 15

Kampala - Nederland

Vandaag een keuze excursie in/rond Kampala. Jullie kunnen kiezen tussen: een bodaboda tocht of mountainbiking tocht. Bij de bodaboda tocht ervaren jullie de stad op een traditionele manier: met de motortaxi. Jullie gids zal jullie alles vertellen over de stad. Voor zij die niet zo van motoren door de stad houden: is er de geledenheid om net buiten de hectische stad te fietsen en te genieten van het landschap. Uiteraard kunnen jullie ook relaxen in de tuin van het hotel. Eind van de dag staat een korte transfer van ongeveer 3 uurtjes (afhankelijk van de beroemde Kampala files) terug naar het vliegveld. De meeste vluchten terug naar Nederland zijn in de avond, en in de loop van de volgende dag zijn jullie weer thuis.

Bij de prijs inbegrepen:

 • Op verzoek: uw vliegticket
 • Volpension: 3 maaltijden per dag
 • 1 fles water per dag
 • Vervoer gedurende de reis
 • Engelssprekende gids / reisleider
 • Overnachtingen in lazy camps en guesthouses
 • Entree voor de nationale parken
 • Alle excursies zoals beschreven (m.u.v. facultatieve excursies)

Bijkomende kosten

 • Eventueel uw vliegticket
 • Visum (plm. €50,-)
 • Vaccinaties & malariatabletten
 • Fooi
 • Drankjes tijdens de maaltijden
 • Souveniers
 • facultatieve excursies
 • € 15,- toeslag GGTO per boekingsbedrag van € 10.000,-
 • Evt. 1-persoonskamer toeslag van €150,-
 • Boekingskosten € 10,- pp

Data en Prijzen

De prijs voor deze rondreis is afhankelijk van het aantal reizigers. U kunt zelf uw ticket regelen, of wij doen dat voor u. In de prijstabel is de indicatieve prijs van een vlucht met KLM opgenomen.

landarrangement incl indicative
vluchtprijs met Wij vliegen onderandere met KLM naar Uganda
2-4 personen budget accommodaties € 1950,- € 2800,-
5-7 personen budget accommodaties € 2795,- € 3645,-
midrange of luxe accommodaties prijs op aanvraag prijs op aanvraag

De vertrekdatum stemmen wij af op uw agenda

Related tours

images

Oeganda - Monkey bussines

Kom oog in oog te staan met Chimpansees en Berggorilla's...

15 dagen 14 nachten
Prijs op aanvraag
images

Reis op maat

Samen met onze reisspecialisten kunt u een reis samenstellen volgens uw eigen wensen.

Prijs op aanvraag