Over deze reis

In deze reis doet u de hoogtepunten van Noord Tanzania en Zuid Kenia aan. Een rondje langs de bekendere parken. Maar u doet ook een aantal minder bekendere plaatsen aan. Het hoogtepunt van de reis ligt ongeveer in het midden van het reisschema: wanneer u in de Serengeti de gnoes bezoekt tijdens hun oversteek van de Mara rivier.

In samenwerking met fotografie-reizen leert u fotograveren tijdens deze spectaculaire rondreis.

Is dit de beste reis voor ons?

Reistempo: vol programma

We hebben deze reis ontwikkeld voor mensen die veel willen zien, maar niet veel tijd hebben. Daarom is er elke dag een activiteit ingepland. Sommige van deze activiteiten duren een gehele dag, soms een halve dag. We proberen elke dag rond 6 uur bij de lodge te zijn.

Beste reistijd: juni en juli

Het programma kan het gehele jaar door. Voor de oversteek van de gnoes is timing echter van belang. Wilt u per se dit spectakel zien, dan raden we juni en juli aan.

Uw vervoer: safari auto

We maken gebruik van tayota landrovers. Deze hebben een open dak, waardoor u het wild goed kunt zien. De auto;s gaan niet de grens over. U heeft in elk land een andere chauffeur.

Uw accommodaties: Tented camps en lodges

We maken gebruik van afwisselende lodges en tented camps. Deze zijn in 2 niveau's beschikbaar: midrange of high-end.

Gallery

Reisschema

images
Dag 1 en 2

Nairobi en Naivasha

Vanaf Amsterdam vlieg je samen met de andere deelnemers aan deze fotografiereis naar Nairobi International Airport. U komt in de ochtend aan en reist direct door naar Naivasha. Gedurende deze transfer is het niet ongewoon om dieren zoals zebra’s en struisvogels langs de weg te zien. In Lake Naivasha maakt u een schitterende boottocht over het meer, langs Crescent Island. Overnachting op basis van volpension

images
Dag 3

Lake Nakuru

De Kenian Wild life Services noemt lake Nakuru “the Kenia Bird Watchers' Paradise”. Maar er komen zoveel andere dieren ook voor in dit kleine park. Zoals boomklimmende leeuwen. Wie weet ziet u ze hier? In de middag bezoekt u het kleinere nationaal park Bogoria. Hier besteed u de middag.

images
Dag 4

Transfer naar Masaai Mara

U pakt de koffers weer in om te verhuizen naar de Masaai Mara. Onderweg stopt u bij het Seasons Hotel in het stadje Narok for een heerlijke lunch. U overnachting in een tented camp op basis van vol pension

images
Dag 5

Masaai Mara

Een hele dag Gamedrive in de Masaai Mara. Dit is het meest noordelijke stuk van het Serengeti Ecosysteem. Alhoewel ik ook de Mara rivier loopt, zult u geen rivercrossing zien, omdat de kudde gnoes en zebra’s momenteel nog in Tanzania is.

images
Dag 6

Van Kenya naar Tanzania

Na het ontbijt rijst u naar de Isebanya grensovergang. Hier verlaat u uw Keniaanse chauffeur en ontmoet u de Tanzaniaanse chauffeur. Na de formaliteiren aan de grans reist u naar de Serenity on the Lake Resort. Hier kunt u de rest van de dag tot rust komen van uw eerste week safari.

images
Dag 7

Serengeti - de oversteek

U vertrekt al bij zonsopkomst met zowel een lunchpakket als een “ontbijtpakket”. Vandaag staat de kudde en de oversteek op het programma. De gehele dag Gamedrive, op zoek naar de kudde en de schitterende David Attenbourough foto’s. Of we daadwerkelijk de kudde vinden en of ze vandaag oversteken, is altijd de vraag. Maar we gaan ons best doen. Rond zonsondergang bent u terug in uw tented camp.

images
Dag 8

Serengeti

U besteed vandaag opnieuw een gehele dag in Serengeti. In overleg met de chauffeur kunt u kiezen voor opnieuw een bezoek aan het noorden, of juist in het centrale gedeelte te blijven. Waar u precies zult zijn, is ook afhankelijk van waar de dieren zich in 2019 zullen bevinden. Overnachting is net buiten de parkgrens op basis van vol pensioen

images
Dag 9

centraal Serengeti

Met de koffers in de achterbak staat vandaag het centrale gedeelte van Serengeti op het programma. Geniet van het bijzondere landschap met kopjes en acacia’s. Aan het einde van de dag reist u door naar de Ngorongoro conservation Area. U overnacht in Rhino lodge op de rand van de krater, met uitzicht over het laagland.

images
Dag 10

Ngorongoro krater

In de ochtend is het altijd rustiger in de krater, dan in de middag. U bezoekt deze beroemde Caldera en heeft een picknick lunch op de bodem van de krater. Later op de dag zult u doorreizen naar Arusha.

images
Dag 11

Arusha – Amboseli

Vanaf Arusha reizen jullie naar de Namanga grens overgang. Aan de andere kant zullen jullie de chauffeur uit Kenya ontmoeten. Hij zal de komende dagen bij jullie zijn. Vanaf de grensovergang reizen jullie in een safariauto door naar Amboseli. Jullie hebben een lunchpakketje bij je, dus er is meer dan genoeg tijd om onderweg stil te staan voor landschapsfotografie. De route leidt door een heuvelachtig landschap en onder andere langs Longido mountain.

images
Dag 12

Amboseli

Iedereen kent de schitterende foto’s van wild vlak voor de Kilimanjaro. Deze beelden maken Amboseli national park een van de populaire parken in Kenya. Maar wat de meeste mensen niet weten is dat dit park de beste plek is in Kenya om grote kuddes olifanten te vinden. Natuurliefhebbers kunnen hier 5 verschillende habitats zijn, van de droge oevers van het Amboseli meer, de wetlands met sulfaatbronnen, de savannah en boslanden. Aan het einde van de dag rijden jullie door naar Nairobi voor de overnachting.

images
Dag 13 en 14

Nairobi - Amsterdam

U besteed nog 1 dag in Nairobi. Hier kunt u uitrusten bij het hotel, uw foto's nog eens doorkijken of een factultatieve excursie doen. In de loop van de middag gaat u naar het vliegveld voor de vlucht terug. U zult in de loop van de volgende dag aankomen in Nederland

Bij de prijs inbegrepen:

 • uw vliegticket
 • Volpension: 3 maaltijden per dag
 • 1 fles water per dag
 • Vervoer gedurende de reis
 • Engelssprekende gids / reisleider
 • Nederlandse fotografie begeleiding (bij de fotoreis)
 • Overnachtingen in hotels of lodges
 • Entree voor de nationale parken
 • Alle excursies zoals beschreven (m.u.v. facultatieve excursies)

Bijkomende kosten

 • Visum (plm. €50,- per land)
 • Vaccinaties & malariatabletten
 • Fooi
 • Drankjes tijdens de maaltijden
 • Souveniers
 • facultatieve excursies
 • € 15,- toeslag GGTO per boekingsbedrag van €10.000,-
 • Evt. 1-persoonskamer toeslag van €150,-
 • Boekingskosten € 30,- pp

Data en Prijzen

24 juli t/m 6 augustus 2019 : vol

5 augustus t/m 18 augustus 2019: nog 7 plaatsen beschikbaar

Vergelijkbare reizen

images

Fotografierondreis - Pareltjes van Tanzania

Leer fotograferen in de minder bekendere plekken van Tanzania

15 dagen 14 nachten
Vanaf €3595.-