Over deze reis

Masaai Mara is een van de bekendere parken in Kenia. Omdat Kenia nog zoveel meer te beleven heeft, hebben we voor u een reis samen gesteld met zowel de bekendere als minder bekendere plekken in Kenia. We beginnen met een aantal dagen safari in de Masaai mara. Afhankelijk van het seizoen kunt u de rivieroversteek van de grote migratie zien. Via het victoria meer nemen we u mee naar het westen van Kenia, waar u de wandelschoenen nodig heeft voor een bezoek aan het Kakamega forest reserve en mount Elgon. Daarna is de oostkust aan de beurt: u kunt relaxen aan het strand, historische steden bezoeken of bijvoorbeeld snorkelen. Kortom een zeer afwisselende reis die u een Kenia laat zien dat u nog niet eerder had gezien.

Is dit de beste reis voor ons?

Reistempo: Actie en Avontuurlijk

Dit is een avontuurlijke reis, waarbij de wandelschoenen zeker mee moeten. Tijdens de safari dagen zullen we het tempo op uw wensen afstellen.

Beste reistijd:365 dagen per jaar

U kunt deze reis het gehele jaar door boeken. Afhankelijk van het seizoen kan het zijn dat bepaalde wandelpaden wel of niet open zijn. Wilt u perse de gnoe migratie meemaken, dan kunt u het beste in juni t/m oktober gaan.

Uw vervoer: safari auto en binnenlandse vlucht

Om te zorgen voor een optimale safari beleving reist u in een safari auto door de Masaai mara. In het programma zitten een paar grote verplaatsingen die u met een binnenlandse vlucht doet.

Uw accommodaties: hotels en lodges

U kunt overnachten in midrange en highrange hotels en lodges. In de steden zullen dit meestal hotels zijn, in de Mara kiezen we gewoonlijk voor een tented camp. Bij alle accommodaties heeft u een eigen badkamer met WC. Onze reisleiders hebben alle accommodaties ook zelf uitgeprobeert.

Gallery

Reisschema

images
Dag 1 en 2

Amsterdam - Nairobi

U vliegt naar Nairobi. Hier staat uw chauffeur op u te wachten. Uw eerste dag in Nairobi kunt u naar eigen inzicht invullen. Er zijn dieverse mogelijkheden tot dag excursies, waarbij u kennis maakt met de natuur en geschiedenis van Kenia. Denk hierbij bevoorbeeld aan een bezoek aan de boerderij van Karen Blizen (Out of Africa) en de nabij gelegen giraffen-opvang, of het Olifantenweeshuis

images
Dag 3 en 4

Masaai Mara Nationaal park

Vanaf Nairobi reist u via de Grote Rift Vallei naar de Masaai Mara. De Masaai Mara is vernoemd naar het volk dat hier woont en de rivier die door het gebied stroomt. U zult de typische safari dieren hier zien, zoals leeuwen, cheetah's, giraffen, zebra's en hyena's. Afhankelijk van het seizoen dat u reist, kunt u ook de grote migratie zien. De kuddes Gnoes en zebra;s die verantwoordelijk zijn voor de spectaculaire foto's trekken rond tussen Serengeti in Tanzania en de Masaai Mara. Van juni tot half augustus komen ze aan in de Masaai Mara.

images
dag 5

Kisumu

Vanaf de Masaai Mara reist u naar het westen. De stad Kisumu ligt aan het victoria meer. Deze oude havenstad was belangrijk voor het transport tussen Oeganda en Tanzania.

images
dag 6 en 7

Lake Victoria

U overnacht op een eiland in het victoria meer. Deze dagen kunt u gebruiken voor een rust moment in uw reis, of u gaat op onderzoek uit. U kunt hier vogelsspotten, vissen, fietsen en wandelen. Het eiland waar u verblijft is naast een vogelreservaat ook een belangrijk opgravingsplaats voor onze voorouders.

images
dag 8

Kakamega

Trek uw wandelschoenen vandaag maar aan want vanaf Kisumu reist u naar het noorden voor een dagtocht door het Kakamega Forest reserve. In dit schitterende bos zult u diverse samensoorten en vogels tegenkomen. Naast tropisch regenwoud kunt u hier ook over een houten looppad door het moerras lopen.

images
dag 9 en 10

Mount Elgon

Nog iets verder naar het Noorden ligt Mount Elgon. Deze berg ligt precies op de grens tussen Kenia en Oeganda en is in beide landen een nationaal park. U wandelt over de voet van deze oude vulkaan met zijn gletjerkoppen. Hier kunt u fietsen of wandelen door het bos, of de olifantengrotten bekijken.

images
dag 11

Transfer naar Kisumu

Vanaf Elgon rijden we terug naar Kisum. Hier stappen we op het vliegtuig voor een binnenlandse vlucht. U kunt terug naar Nairobi voor uw vlucht terug naar Nederland, of u verlengt uw reis met een aantal dagen aan de oostkust van Kenia.

images
Dag 12 en 13

Nairobi-Amsterdam

Vanaf Nairobi vliegt u terug naar Nederland, waar u in de loop van de volgende dag zult aankomen

Verlenging oostkust van Kenia

images
Dag 12 en 13

Diani Beach

Na een korte twee weken vol met safari, culturele ervaringen en bijzondere wandeltochten is het tijd om even een paar dagen tot rust te komen. Diani Beach is een van de meest populaire kustplaatsjes in Kenia. Naast het uitrusten aan het strand heeft het ook volop watersport mogelijkheden, zoals snorkelen en duiken. Een wandeling langs het strand is hier ook zeker de moeite waard, u zult dan de vissers bezig zien.

images
dag 14 en 15

Mombasa

We nemen u mee naar de belangrijkste havenstad van Kenia: Mombasa. Het historische stadshart heeft een zeer typerende bouwstijl vol witte straatjes en wite gebouwen. Ook bevindt zich hier het portugeze fort "Fort Jezus".

images
dag 16 t/m 18

Lamu

Lamu is een bijzonder middeleeuwse nederzetting en staat niet voor niets op de werelderfgoedlijst. In Lamu lijkt het leven langzamer te gaan. Deze laatste dagen van uw reis kunt u besteden met zwemmen of nagenieten van uw reis op het strand. Maar ook een bezoek aan het historisch stadshart is de moeite waard.

images
dag 19 en 20

Lamu - Nederland

Vanaf Lamu vliegt u met een binnenlandse vlucht terug naar Nairobi, alwaar u overstap op uw internationale vlucht. In de loop van de volgende dag komt u aan in Nederland. We hopen dat u genoten heeft van uw reis.

Bij de prijs inbegrepen:

 • Op verzoek: uw vliegticket
 • Volpension: 3 maaltijden per dag
 • 1 fles water per dag
 • Vervoer gedurende de reis
 • Engelssprekende gids / reisleider
 • Overnachtingen in hotels of lodges
 • Entree voor de nationale parken
 • Alle excursies zoals beschreven (m.u.v. facultatieve excursies)

Bijkomende kosten

 • Eventueel uw vliegticket
 • Visum (plm. €50,-)
 • Vaccinaties & malariatabletten
 • Fooi
 • Drankjes tijdens de maaltijden
 • Souveniers
 • facultatieve excursies
 • € 15,- toeslag GGTO per boekingsbedrag van €10.000,-
 • Evt. 1-persoonskamer toeslag van €95,-
 • Boekingskosten € 10,- pp

Data en Prijzen

De vertrekdatum stemmen wij af op uw agenda

De prijs er erg afhankelijk van het seizoen waarin u reist en het aantal reizigers.

Prijs op aanvraag

Reviews

 • Donnalee

  Eindeloos indrukwekkend!

  Serenget, -eindeloze vlakte-, zo voelt het ook. De ruimte, de stilte, oja natuurlijk de wilde dieren zijn er ook nog. Indrukwekkend, de vriendelijke nieuwsgierigheid van de giraffen. Ik ben absoluut voor ze gevallen!

Related tours

images

Fotografiereis Kenia - Tanzania

Leer fotograferen in de beroemste nationale parken van Tanzania en Kenia.

14 dagen 13 nachten
Prijs vanaf €4495.-
images

Mara en meer

In deze zeer afwisselende reis nemen we u mee langs bekende en minder bekendere plekken in Kenia. Naast safari staat ook het tropisch regenwoud, diverse culturele ontmoetingen, historische plaatsen en het strand op u te wachten.

20 dagen 19 nachten
prijs op aanvraag
images

Reis op maat

Samen met onze reisspecialisten kunt u een reis samenstellen volgens uw eigen wensen.