Over deze reis

Tijdens deze rondreis door het zuiden van Uganda focussen we met name op het wild dat in dit land leeft. U bezoekt 2 parken voor een Gamedrive: Queen Elizabeth en Lake Mburo. Daarnaast gaat u op zoek naar verschillende apen soorten, waarbij de chimpansees en de gorilla's natuurlijk de hoogtepunten zijn voor deze reis.

Is dit de beste reis voor ons?

Reistempo: actief

In dit programma zult u veel wildlife zien. Dat maakt het toch een vol programma. Daarnaast moet u goed te been zijn om de trekkings vol te houden. Wilt u wel het wildlife zien, maar niet de trekkings doen? Dat kan, deze zijn factultatief.

Beste reistijd: het hele jaar door

U kunt deze reis het hele jaar door boeken. In de regentijd kan het zijn dat sommige wandelpaden zijn afgesloten. Een gorillatrekking kan in die periode worden afgeraden.

Uw vervoer: safari auto

Uw reist met een safari auto, in Uganda zijn dit ofwel minibusjes ofwel Toyota landrovers. Het dak kan open, zodat u veel wild kunt zien.

Uw accommodaties: Tented camps en lodges

We maken gebruik van afwisselende lodges en tented camps. Deze zijn in 2 niveau's beschikbaar: midrange of high-end.

Gallery

Reisschema

images
Dag 1

Amsterdam-Entebbe

U vliegt op de international luchthaven Entebbe. Hier zal de chauffeur klaar staan om u naar uw accommodatie te brengen. Afhankelijk van uw vluchttijd heeft u vandaag nog tijd om de stad te bezoeken.

images
Dag 2 en 3

Lake Mburo

Vanaf Entebbe reist u naar Lake Mburo national park. Dit kleine nationale park zal u zeker niet teleurstellen. Uz ult zebra's giraffe, buffels en diverse antilopen soorten zien. In de avond kunt u een optionele avondsafari doen, waarbij u de nachtdieren zals luipaard kunt zien. Op uw tweede dag in Lake Mburo staat opniew een gamedrive op het programma. Wilt het park op unieke wijze mee maken kunt u optioneel een paardrijtocht door het park doen. Dit is een ervaring die u niet zult vergeten.

images
Dag 4

Transfer naar Bwindi Forest

Vanaf Lake Mburo rijdt u verder naar het zuiden, naar het Bwindi nationaal park. Dit zal een lange rit worden van ongeveer 6 tot 8 uur, afhankelijk van de kwaliteit van de weg.

images
Dag 5

gorillatrekking

Vandaag is een bijzondere dag. Zorg dat u voldoende uitgerust bent en uw camera opgeladen: U gaat op gorillatrekking. Dit is een intensieve wandeling die 1 tot 8 uur kan duren, afhankelijk van de locatie van de gorilla familie.

images
Dag 6

Lake Mutanda / Golden Monkey

Vandaag zijn er 2 opties. Of u kunt uitrusten van de intensieve wandeling van gisteren, of u boekt een wandeltocht naar de "Golden Monkey". Deze reis heet natuurlijk niet voor niets "Monkey Bussines". Deze apensoort komt nog maar op een paar plaatsen voor ter wereld (waaronder in Kenia, Oeganda en Congo) en staat op de lijst met bedreigde diersoorten.

images
Dag 7

Transfer naar Ishasha

U heeft opnieuw een lange transferdag te gaan. We nemen u van dit zuidelijke puntje van Oeganda mee richting het noorden. Het eindpunt is Queen Elizabeth National Park. Het eindpunt is het gebied "Ishasha", waar u onder ander boomklimmende leeuwen voor komen.

images
Dag 8 en 9

Queen Elizabeth

Queen Elizabeth National park ligt tussen twee meren: lake George en Lake Edward, die met elkaar verbonden zijn via het Kazinga kanaal. Deze twee dagen besteed u in het het gebied rondom dit kanaal, u zult olifanten, buffels, antilopen, leeuwen en misschien wel een hyena of luipaard. De boottocht over het kanaal geeft u de mogelijkheid om veel vogels te zien, en de nijlpaarden die daar in de modderpoelen liggen te rusten.

images
Dag 10

transfer naar Kibale

Uw transfer naar uw accommodatie net buiten Kibale Forest is een relatief korte. Zo heeft u de middag voor uzelf. Bijvoorbeeld om even uit te rusten, of om een wandeling door de natuur te maken. Wie weet komt u de zwart-witte franje aan tegen die veel in dit gebied voorkomt.

images
Dag 11

Chimpansee trekking

Nog meer apen op het programma. Vandaag nemen we u mee het Kibala national park in, om op zoek te gaan naar chimpansees. Net als bij de gorillas is het onbekend hoe lang deze tocht duurt. Neem dus voldoende drinkwater mee. Aan het einde van de dag komt u terug bij de lodge om onder het genot van een drankje uw foto's te bekijken.

images
Dag 12

Fort Portal

Na zoveel verschillende soorten apen, nemen we u mee naar Fort Portal. Deze kleine stad is rustig en weinig toeristisch, een stad zoals de Oegandezen hem dus ervaren. Er is meer dan genoeg te doen en te zien aan architectuur in deze stad. Maar u kunt ook gaan zwemmen in de nabijgelegen meren.

images
Dag 13 en 14

Kampala

Vanaf Fort Portal gaat u naar Kampala, de hoofdstad van Oeganda. Het zal opnieuw een lange transfer worden van ongeveer 8 uur. De volgende dag kunt u deze bruizende hoofdstad bezoeken. Dit kan door een standwandeling, of wat dacht u van een meer Oegandeze optie: met de bodaboda-brommertaxi door de stad?

images
Dag 15 en 16

Entebbe - Amsterdam

Vanaf Kampala brengen we u naar Entebbe. Afhankelijk van uw vlucht heeft u hier nog een overnachting of gaat u direct door naar het vliegveld. Entebbe is een stad met een wat landelijk gevoel. De vogels weten dat ook. Het is dan ook geen straf om hier nog een nacht te moeten verblijven, in een lodge met een tuin vol vogels.

Bij de prijs inbegrepen:

 • Op verzoek: uw vliegticket
 • Volpension: 3 maaltijden per dag
 • 1 fles water per dag
 • Vervoer gedurende de reis
 • Engelssprekende gids / reisleider
 • Overnachtingen in hotels of lodges
 • Entree voor de nationale parken
 • Alle excursies zoals beschreven (m.u.v. facultatieve excursies)

Bijkomende kosten

 • Eventueel uw vliegticket
 • Visum (plm. €50,-)
 • Vaccinaties & malariatabletten
 • Fooi
 • Drankjes tijdens de maaltijden
 • Souveniers
 • facultatieve excursies
 • € 15,- toeslag GGTO per boekingsbedrag van €10.000,-
 • Evt. 1-persoonskamer toeslag vanaf €150,-
 • Boekingskosten € 10,- pp

Data en Prijzen

Prijs op aanvraag

Uw reisseizoen en de keuze voor de accommodaties zijn erg bepalend voor de prijs van deze reis.

Related tours

images

Oeganda voor de activelingen

Bezoek de minder bezochte Noord-Oeganda in deze active reis. U zult onder andere wandelen met herders, fietsen over de savanne, watervallen beklimmen en kayakken...

15 dagen 14 nachten
Vanaf €1950.00
images

Reis op maat

Samen met onze reisspecialisten kunt u een reis samenstellen volgens uw eigen wensen.

Prijs op aanvraag