Over deze reis

De naam Serengeti spreekt veel tot de verbeelding. Het roept beelden op van grote groepen gnoes & zebra's. Timing is hierbij belangrijk. Met Neema Tours bezoekt u het Serengeti nationaal park tijdens het geboorteseizoen in januari en februari. Of in de maanden daarna, wanneer de dieren langzaam naar het noorden trekken.

Naast de Serengeti, bezoekt u de Ngorongorokrater en Lake Manyara. U speurt in deze nationale parken naar wilde dieren, ademt de schone lucht in van het tropisch regenwoud op de Usambara Mountains, proeft het fruit op de lokale markten en ontmoet de mensen in de dorpen. U sluit uw reis af op het strand van Bagamoyo.

Is dit de beste reis voor ons?

Reistempo: relaxed op reis

In deze reis is voldoende ruimte om tot rust te komen. Om de paar dagen zijn er relaxdagen. Hierbij hoeft u niets te doen. Maar heeft u voldoende energie, dan zijn er altijd optionele excursies beschikbaar.

Beste reistijd: januari t/m september

Alhoewel de nationale parken het gehele jaar te bezoeken zijn, assosieren de meeste mensen Serengeti met de grote migratie. In januari t/m maart vinden de geboortes plaats in zuid-Serengeti. In de maanden april t/m augstus verplaatst de kudde zich via het westen naar het noorden, met de spectaculaire rivieroversteek in augstus. Vanaf september trekken de dieren naar Kenia.

Uw vervoer: safari auto of luxe auto

U wordt volledig ontzorgt tijdens uw reis. Daarom heeft u een auto met chauffeur. We passen onze auto aan het wegdek aan. Tijdens de safari reist u in een Toyota Landcruiser. Bij deze typerende safari auto heeft kan het dak omhoog, zodat u de dieren goed kunt zien. We hebben 4 of 6 persoons Landcruisers. Na de safari stapt u over in een luxe Toyata Noah. Deze luxe auto heeft voldoende been ruimte voor iedereen.

Uw accommodaties: hotels en lodges

U kunt overnachten in midrange en highrange hotels en lodges. In de steden zullen dit meestal hotels zijn, in de Serengeti kiezen we gewoonlijk voor een tented camp. Bij alle accommodaties heeft u een eigen badkamer met WC. Onze reisleiders hebben alle accommodaties ook zelf uitgeprobeert.

Gallery

Reisschema

images
Dag 1 en 2

Amsterdam - Arusha

Vanaf Amsterdam vliegt u naar Kilimanjaro International Airport, nabij Arusha. Hier komt u de volgende dag aan. U wordt opgehaald op het vliegveld en naar uw hotel gebracht in Arusha. Deze dag kunt u geheel zelf invullen. Er zijn de mogelijkheden tot het bezoeken van het nationale of het natuurhistorisch museum (beiden +/- € 5).

images
Dag 3 en 4

Serengeti Nationaal park

Vanaf Arusha rijdt u naar het Serengeti National park. Dit park staat bekend om de grote kuddes dieren en de grote migratie. Door de migratie is het altijd onzeker waar de dieren zich vandaag zullen ophouden. Maar dat maakt een safari zo spannend. U overnacht in een lodge op de rand van het park. Elke dag bezoekt u een ander deel van het park.

images
dag 5

Ngorongoro Conservation Area

Vanaf de lodge rijdt u nog één maal door Serengeti. U verlaat het park om naar de Ngorongorokrater te gaan. Deze ingestorte vulkaankegel is de grootste ter wereld en heeft een constante bewoning van leeuwen, zebra's en gnoes. Aan het einde van de dag komt u aan in uw lodge in Mto wa Mbu.

images
dag 6. 7 en 8

Mto wa Mbu en Lake Manyara

Uw eerste dag in Mto wa Mbu is een relaxdag. Deze dag mag u volledig zelf inrichten in Mto wa Mbu. Zo kunt u een (begeleide) wandeling maken door het dorp, fruit of souvenirs kopen op de markt of lekker zwemmen in het zwembad. De volgende ochtend bezoekt u het Lake Manyara National Park. Dit park is beroemd om de boomklimmende leeuwen en de kuddes giraffen die hier rondstruinen. Ook bevat het een grote populatie apen. Aan het einde van de dag komt u terug in Mto wa Mbu. Uw laatste dag in Mto wa Mbu is een actieve dag. U kunt kiezen uit een wandel- of fietssafari. Hierbij doet u verschillende gebieden in en rondom Mto wa Mbu aan. U bent te gast bij een lokale vrouwengroep. Daar zult u genieten van hun kookkunsten.

images
dag 9 en 10

Moshi en Kilimanjaro

's Morgens wordt u opgehaald voor de rit naar het Moshi. Deze kleine plaats ligt op de voet van de Kilimanjaro. Na het inchecken en de lunch heeft u de stad voor uzelf. In de ochtend wordt u opgehaald voor een kort bezoek aan de prachtige Kilimanjaro. Elke dag komen er vele liters smeltwater de berg af. Dit heeft geleid tot veel watervallen. Van de vele watervallen is de Marangu-waterval misschien wel de mooiste. Geniet van het uitzicht, en als u durft, mag u een duik in het verfrissende water wagen. 's Avonds kunt u in een van de vele restaurantjes in Moshi eten.

images
dag 11 t/m 14

Mazumbai Forest reserve en Lushoto

Het aanblik van Kilimanjaro rond zonsopkomst is geweldig, dus voor de beste foto's zult u vroeg moeten opstaan. U verlaat Moshi en gaat onderweg naar het Mazumbai Forest Reserve. Tijdens de rit glijdt het prachtige Tanzaniaanse landschap aan uw ogen voorbij. De bus neemt u mee de Usambara Mountains in. Deze bergen hebben een zeer rijke flora. 90% van de planten die in geheel Tanzania voorkomen, zijn hier ook aanwezig. Al slingerend brengt de weg u in het Mazumbai Forest Reserve. Dit reservaat omvat een groot regenwoud met bijzondere dieren zoals de Usambara twee-hoorn kameleon, zwart-witte colobusapen, en ook vele unieke vogels. Uw uitvalsbasis de komende dagen is een oude koloniale boerderij op de rand van het regenwoud. Op uw eerste dag in Mazumbai wandelt u samen met een ranger door het beschermde gedeelte van het bos. De ranger vertelt u over de geschiedenis van het gebied, medicinale planten en hun gebruiken. Hij brengt u naar de langste en breedste boom van het bos. Voor u uw wandeling vervolgt geniet u van een heerlijke picknick in het bos. Onderweg zult u vogels, apen en kameleons zien. Op uw tweede dag neemt u een andere route waarbij u geniet van al het moois dat dit gebied te bieden heeft. Deze route is gevarieerder en leidt u door het dorpje Mazumbai, door de theeplantages, het onbeschermde regenwoud en langs de landerijen. U proeft van lokaal gemaakt suikerrietbier en u baant zich een weg door een suikerrietbos. Na de lunch kan iedereen zelf de omgeving verder ontdekken. U verlaat Mazumbai en reist voor uw laatste dag in de Usambara's naar het stadje Lushoto. Lushoto was ooit door de Duitsers uitgekozen als potentiële hoofdstad van het Oost-Afrikaanse rijk. Na een typisch Tanzaniaanse lunch heeft u voldoende gelegenheid om het stadje verder te verkennen.

images
dag 15 t/m 18

Bagamoyo

Vanaf Lushoto reist u door naar Bagamoyo, een kleine stad vlak boven Dar es Salaam. Onderweg eet u in een van de vele kleine wegrestaurantjes. In Bagamoyo komt u aan op een strandresort, waar u de komende dagen zal verblijven. Vanaf het strandresort zijn verschillende uitstapjes mogelijk. U kunt onder andere kiezen uit een bezoek aan het hedendaagse Bagamoyo, een bezoek aan de oude ruïnes, een bezoek aan de mangroven of slenteren langs het strand.

images
dag 19 en 20

Bagamoyo - Amsterdam

Na een rustige laatste dag op het strand vertrekt u 's avonds naar Dar es Salaam, alwaar uw vlucht naar huis vertrekt. Net na middernacht stapt u op het vliegtuig. U komt in de loop van de dag aan in Nederland.

Bij de prijs inbegrepen:

 • Op verzoek: uw vliegticket
 • Volpension: 3 maaltijden per dag
 • 1 fles water per dag
 • Vervoer gedurende de reis
 • Engelssprekende gids / reisleider
 • Overnachtingen in hotels of lodges
 • Entree voor de nationale parken
 • Alle excursies zoals beschreven (m.u.v. facultatieve excursies)

Bijkomende kosten

 • Eventueel uw vliegticket
 • Visum (plm. €50,-)
 • Vaccinaties & malariatabletten
 • Fooi
 • Drankjes tijdens de maaltijden
 • Souveniers
 • facultatieve excursies
 • € 15,- toeslag GGTO per boekingsbedrag van €10.000,-
 • Evt. 1-persoonskamer toeslag van €95,-
 • Boekingskosten € 10,- pp

Data en Prijzen

De prijs voor deze rondreis is afhankelijk van het aantal reizigers. U kunt zelf uw ticket regelen, of wij doen dat voor u. In de prijstabel is de indicatieve prijs van een vlucht met KLM opgenomen.
landarrangement incl indicative
vluchtprijs met Wij vliegen onder andere met KLM naar Tanzania
2-4 personen € 3895,- € 4695,-
5-7 personen € 3295,- € 4095,-

De vertrekdatum stemmen wij af op uw agenda

Reviews

 • Donnalee

  Eindeloos indrukwekkend!

  Serenget, -eindeloze vlakte-, zo voelt het ook. De ruimte, de stilte, oja natuurlijk de wilde dieren zijn er ook nog. Indrukwekkend, de vriendelijke nieuwsgierigheid van de giraffen. Ik ben absoluut voor ze gevallen!

Related tours

images

Relax Tarangire

Ontdekt de wildparken van Tanzania op een rustige tempo

21 dagen 20 nachten
Vanaf € 2695.-
images

Fotografiereis Kenia - Tanzania

Leer fotograferen in de beroemste nationale parken van Tanzania en Kenia.

14 dagen 13 nachten
Prijs vanaf €4495.-
images

Reis op maat

Samen met onze reisspecialisten kunt u een reis samenstellen volgens uw eigen wensen.